Waarom zou ik aanvullen?

Suppletie is nodig omdat we niet meer alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit het voedsel dat we eten kunnen halen.

Een recent artikel in een toonaangevend medisch tijdschrift suggereert dat alle volwassenen dagelijks een multivitamine zouden moeten nemen. Dit geldt zelfs als u al een dieet eet dat rijk is aan verse, natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen, omdat voedingsmiddelen mogelijk niet alle vitamines en mineralen leveren die u nodig heeft op de aanbevolen niveaus. En als je supplementen gaat kopen, zorg er dan voor dat je Champix kopen de best mogelijke kwaliteit hebt.

In worden we zeker groter en dikker. Maar dat komt door de hoeveelheid voedsel die we eten, gebrek aan lichaamsbeweging en de hoeveelheid steroïden en andere medicijnen die we uit de voedselketen opnemen.

Nu hebben we een betere opleiding dan vroeger. We hebben dus sowieso beter eten in de stad dan 100 jaar geleden. Mensen leefden een kort leven door ziekte en ondervoeding. Ik had scheurbuik, rachitis, diabetes, beriberi, jicht en alle soorten hartaandoeningen. Allen werden direct of indirect veroorzaakt door ondervoeding.

In feite is voeding pas zeer recent een gezondheidsitem geworden of zelfs geleerd in westerse medische instellingen. Denk hieraan. Artsen tussen de 45 en 50 jaar hebben waarschijnlijk hun hele leven nog nooit voedingsvoorlichting gehad. ‘ongeveer’. Ook nu nog zeggen veel artsen dat zolang je ‘goed’ eet, je geen supplementen nodig hebt.

In een perfecte wereld zou dit waar zijn. De truc is – hoe ‘goed eten’? Bijna al het voedsel is fabrieksgevoed, fabrieksgekweekt, fabrieksgevoede dieren, en enorme meren van in de fabriek geproduceerde kunstmest sijpelen in het grondwater. De bodem is uitgeput in bijna de hele westerse wereld en het grootste deel van de rest van de planeet, en dankzij de aard van de wereldwijde handel heeft zelfs Antarctica pesticiden in de resterende ijskappen.

We halen voedingsstoffen uit de bodem via de planten die we eten of de dieren die die planten eten. Maar als de bodem grotendeels ontdaan is van natuurlijke voedingsstoffen en het dierlijk voedsel dat we eten leeft van chemicaliën zonder de buitenwereld te zien, hoeveel voeding krijgen we dan echt binnen?

Chemicaliën die in laboratoria worden geproduceerd, zijn geen voedingsstoffen. Ons lichaam kan het niet opnemen. Het is misschien goed voor medicinale doeleinden, niet voor voedsel.

Toen ik jong was, beschouwde ik de simpele handeling van het kopen van vitamines en ze mee naar huis te nemen als een belangrijke gezondheidsstap. Later heb ik er zelfs een paar ingeslikt. Wees heel voorzichtig voor het geval dat, je weet maar nooit.

Na verloop van tijd deed ik meer onderzoek en ontmoette ik mensen zowel binnen als buiten de gezondheidssector. Laten we nu niet vergeten dat ‘medicinale’ supplementen tot voor kort een lachertje waren. Algemene huisartsen hadden weinig tot geen kennis over vitaminen en mineralen. Ze leerden niet. En hoewel er misschien niet veel vitamines zijn die volledig door ons lichaam worden opgenomen, zijn er veel in ons riool.

Er zijn dus zorgen over de riolering en al die gebruikte/ongebruikte vitamines die daar rotten.

Toen zag ik een onderzoek naar hoeveel vitamine C er nog over was in de tabletten die je mee naar huis nam na verpakking, rekken en opslag.

 

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.