Voordelen van Western Red Cedar voor Adirondack-stoelen en tuinaccessoires

Met alle nieuwe technologieën die op de markt komen, is het verleidelijk om tuinmeubilair van kunststof of composiet te kopen dat geen onderhoud vereist, geen vlekken vertoont en eeuwig meegaat. Maar vergeet de natuurlijke warmte en schoonheid van Clear-Grained Western Red Cedar niet als u aan uw buitenruimte denkt. Kunststof of composiet is gewoon niet te vergelijken. Western Red Cedar is ook een veel betere optie dan veel andere houtproducten. Men gebruikt tenslotte al eeuwenlang echte Western Red Cedar in buitentoepassingen!

Cederhout zelf komt in een visit https://www.tuinleven.nl/ paar kwaliteitsklassen. Clear-Grained Western Red Cedar en Clear Western Red Cedar zijn de beste kwaliteit. Ze komen uit het hart van de boom en net daarbuiten. Ze hebben allebei een mooie fijne nerf en zijn nagenoeg knoestvrij. Er is ook de knoestige ceder die uit het buitenste deel van de boom komt en de minst fijne nerf heeft en ook, zoals de naam al aangeeft, knopen heeft. Knopen zijn waar de takken uit de boom groeiden. Je zou kunnen zien dat dit cijfer “Rustiek” wordt genoemd.

Wat dit hout tot een betere keuze maakt dan een plastic stoel, of zelfs een stoel van een andere houtsoort, zijn alle prachtige inherente eigenschappen van echte Western Red Cedar. De voordelen zijn bijna eindeloos.

Western rode ceder:

Zal niet kromtrekken. Het zal natuurlijk plat en recht liggen. Ceder is een lichtgewicht houtsoort, maar toch zeer stabiel. En het is 80% de kracht van Oak. Bij andere houtsoorten kan je krassen en barsten tegenkomen, maar ceder zal weerstand bieden.

Blijft koel. Zo kun je ook op de warmste dagen comfortabel zitten en ontspannen. Ceder heeft ook een inherente weerstand tegen bacteriën en schimmels, een geweldige eigenschap voor uw Adirondack-stoelen, ander tuinmeubilair en tuinaccessoires.

Zal niet rotten. Er zijn oliën in de cedervezels die zullen werken om rot of bederf te weerstaan. Het is een natuurlijk voorkomend kenmerk van Cedar. Dit maakt het een geweldige meubelkeuze om te gebruiken rond uw zwembad, hot tub of in vochtige klimaten.

Ruikt heerlijk! Wij, als mensen, houden van die geweldige cedergeur, maar insecten, motten en ander ongedierte niet. Het is om die reden gebruikt voor opbergkisten en in kasten. Die aparte geur komt van Thujaplicins, een natuurlijk voorkomende stof in cederhout.

Is niet chemisch behandeld. Er zijn buitenmeubels die gemaakt zijn van chemisch behandeld hout. Hoewel ze buiten misschien standhouden, zijn de chemicaliën die worden gebruikt om het hout te behandelen zo sterk dat ze waarschuwingslabels nodig hebben voor de mensen die ermee werken. Koper, arseen en chroom zijn drie van de belangrijkste ingrediënten. Arseen? Hoewel is aangetoond dat bijna geen anorganisch arseen door de huid wordt opgenomen, kan het gemakkelijk worden ingenomen. Kinderen zouden hier waarschijnlijk het meest door worden getroffen, aangezien de potentiële blootstelling van hand tot mond het grootste risico zou lopen.

Buigt of zakt niet door, in tegenstelling tot tuinmeubelen van kunststof of hars.

Mensen hebben Western Red Cedar gebruikt voor allerlei buitentoepassingen, niet alleen voor tuinmeubilair. Dakspanen, hekken en palen, zelfs kleine bootrompen. Het is aangetoond dat onbehandelde en onbedekte Western Red Cedar meubelen die het hele jaar door buiten blijven staan, minimaal 8-10 jaar meegaan. Breng hem binnen voor de winter, of dek hem af, en hij gaat twee keer zo lang mee!
Het enige dat nodig is, is een beetje zorg om uw cederhouten meubelen er jarenlang goed uit te laten zien. Het kan veilig in alle gebieden worden gebruikt omdat het niet giftig is. En die heerlijke cedergeur zal blijven om nog een prachtige eigenschap aan je buitenruimte toe te voegen.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.