Tuinverlichting op zonne-energie komt ten goede aan uw tuin en onze groene aarde

Dus als het gaat om tuinverlichting op zonne-energie, zijn er veel voordelen en ook een paar nadelen. We zullen die in dit artikel behandelen, zodat u kunt beslissen of dit soort lampen geschikt zijn voor uw tuin. Om te beginnen zijn er verschillende redenen waarom mensen voor zonne-energie kiezen. Een reden is de duurzaamheid van de lichtbron. We zullen waarschijnlijk worden overleefd door de zon, maar een gok. Om deze reden kunnen we er zeker van zijn dat onze lampen op zonne-energie nooit een alternatieve vorm van stroom hoeven te vinden.

In verband hiermee, omdat uw lampen worden aangedreven door de zon, zullen ze geen toename van uw nutsvoorzieningen veroorzaken. Dit is een solar tuinverlichting voordeel op twee manieren. Het verlaagt niet alleen de kosten voor u, maar het verkleint ook de voetafdruk op Moeder Aarde. Met minder gebruik van de nutsvoorzieningen draagt u uw steentje bij om een ‘groene buurman’ te zijn. Dit kan je buren zelfs om andere redenen groen maken als ze zien hoe mooi je tuin verlicht is.

Dit brengt toevallig een mogelijk nadeel van verlichting op zonne-energie naar voren. In het geval dat u een regenachtige dag, bewolking of sneeuw heeft die uw zonnecellen bedekt, zullen de lichten niet werken. Omdat, in tegenstelling tot uw zonne-energie-eenheid thuis, die back-upstroom heeft van aansluiting op het net of alternatieve generatorstroom, is uw tuinverlichting niet zo geavanceerd. Als het slecht weer is, zal je verlichting er niet zijn. Slechts een klein nadeel, want er is niet veel zon nodig om deze lampen van stroom te voorzien.

Een tweede reden aan de ‘pro’-kant van dit debat is dat ze veel gemakkelijker te installeren zijn dan traditionele laagspanningsverlichtingssystemen. Bij de meeste van deze tuinverlichtingsstijlen op zonne-energie is het net zo eenvoudig als ze in de grond steken voor zover de installatie gaat. Veel makkelijker dan dat wordt het niet. Traditionele verlichting vereist het graven van sleuven en het leggen van kabels. Vervolgens moet u uitzoeken hoe u ze op een stroombron kunt aansluiten. Oh, je moet ook een timer instellen als je wilt dat ze automatisch aan gaan. Zonnelampen doen dit volgens de cyclus van de eigen klok van de natuur van zonsondergang en zonsopgang.

Hier is echter nog een dilemma met tuinverlichting op zonne-energie. De zonnelampen zijn minder intens in het licht dat ze afgeven. Dit betekent dat ze in sommige gevallen niet zo helder zijn als een laagspanningssysteem. De warme, gedempte tint die zonnelampen afgeven, is perfect acceptabel voor de meeste huiseigenaren in hun specifieke toepassingen. Sommige mensen willen echter een helderder pad of helderdere accenten. Zelfs als u ervoor kiest om een combinatie van traditionele tuinverlichting en tuinverlichting op zonne-energie te gebruiken, doet u nog steeds uw energierekening en de aarde een goede daad.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.