Tuinverlichting – Alternatieve energieopties

standaard terugvaloptie

Tuinverlichting hoeft niet altijd elektrisch bediend te worden. Je kunt kaarsen, fakkels, fakkels of lantaarns proberen, maar de meeste van deze opties werken meestal het beste in een zithoek. Voor de rest van uw tuin kunt u verlichting op zonne-energie proberen, die hieronder wordt behandeld.

Dit soort draagbare lampen kunnen overal worden geplaatst, maar wind kan een probleem zijn. Dit is vooral een probleem als er rook in het gezicht van mensen wordt gegooid. Veel kaarsen en fakkels verspreiden een aangename geur die enorm kan bijdragen aan de sfeer van elke sfeer die u voor uw gasten of uzelf wilt creëren. Je kunt ook geuren of oliën krijgen die chemische insectenwerende middelen bevatten die door licht aangetrokken insecten (met name muggen) afschrikken. Enkele opties voor niet-elektrische verlichting zijn:

o Kaarsen of met olie verlichte lantaarns kunnen in de tuin worden gehangen om een zachte gouden gloed te werpen.

o Fakkels of fakkels zijn vergelijkbaar met grote kaarsen. Ze staan vaak op stokken (kort of lang) die in de grond kunnen worden gedreven. Het brandt 6-8 uur en straalt een warme, romantische gloed uit.

o Kaarsen hebben niet veel licht, maar hun zachte flikkering zorgt voor een grootse sfeer. Bescherm het vuur tegen doven en voorkom dat u zich verbrandt of rook in uw gezicht krijgt.

zonne-verlichting

Tuinverlichting op zonne-energie wordt voortdurend verbeterd. Het kan een geweldige optie zijn voor gebruik in de tuin. Er zijn steeds meer opties voor accu- en Solarledverlichting-apparatuur voor gebruik in de tuin, zeker als je een tuin hebt waar kabelstroom lastig te voorzien is.

U kunt enkele off-grid zonne-units kopen die op spikes zijn gemonteerd en die u overal in de grond kunt schuiven waar u maar wilt. Ze hebben kleine geïntegreerde zonnepanelen die overdag energie opvangen en opslaan. Je zet ze ‘s nachts handmatig aan, of ze hebben vaak een lichtsensor die ze automatisch aanzet als het donker is en uitgaat als het weer licht wordt. U kunt ook een lichtcluster opzetten die allemaal op één groot zonnepaneel zijn aangesloten, maar vergeet niet dat voor deze optie ook kabels en bedrading nodig zijn.

Verlichting op zonne-energie heeft veel geweldige “groene energie”-kenmerken, maar heeft ook zijn nadelen. Zonne-verlichting werkt het beste op heldere, zonnige locaties waar veel zonlicht beschikbaar is voor energieopslag. Ja, zonnepanelen worden jaar na jaar steeds efficiënter, maar ze hebben nog steeds een beperkte houdbaarheid. De sensoren en circuits in het paneel zijn ook delicaat en gemakkelijk beschadigd, dus ga er voorzichtig mee om. Op de juiste plaats zijn lampen op zonne-energie ideaal voor padverlichting op afstand. Het is ook geweldig als je kinderen hebt, omdat er geen risico op elektrocutie is.

 

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.