TikTok-marketing 101

Toen popgevoel Taylor Swift in april 2019 haar single “Me” introduceerde, ging het nummer meteen viraal. Het omvat Brenden Urie van Stress! Bij The Disco en de muziek is de film een van beiden die dansen en zingen in een caleidoscoop van lichte kleuren. Kort na de lancering plaatsten de TikTok-accounts van Swift een clip in de film met alle hashtag, #AnotherLikeMe, en het is een tekst in het nummer. “Laat ons de beste nabootsing van het dansen zien, gebruik MEdancechallenge en we zullen onze favorieten vinden”, postten de accounts.

Een week later had #AnotherLikeMe Vinyadmedia meer dan 3 miljoen views verzameld. Ook had #Medancechallenge meer dan 500.000 perspectieven op TikTok verkregen. Het werd uiteindelijk een promotietriomf voor Swift.

Als je nog niet zeker weet waarom en hoe je deze humoristische en oneerbiedige fase moet aannemen, zijn dit onze vier beste TikTok-promotierichtlijnen.

1) Hashtag-uitdaging

In 2018 betwistte de hete nachtelijke tv-presentator Jimmy Fallon het publiek van The Tonight Show om video’s te publiceren van deze over de vloer rollende, bijvoorbeeld individuele tumbleweeds tot westerse liedjes op TikTok van de #tumbleweedchallenge. Tegen het jaar 2019 werden meer dan 8.000 #tumbleweedchallenge-films gedeeld rond TikTok. Het antwoord zorgde ervoor dat hij een tweede TikTok-uitdaging volgde, waarbij hij zijn publiek vroeg om clips van deze trekkende snorren in hun gezicht te delen met een onuitwisbare stift.

De uitdaging zou een enorm deel zijn van TikTok’s charme en prestatie. Op elk moment zullen er nogal wat uitdagingen zijn waar consumenten mee bezig zijn. Het idee van de #HashtagChallenge houdt in dat gebruikers een concept dragen, of het nu humoristisch, bizar of een cadeau nodig is, en dat herhalen met hun films. Merken gebruiken de strijd op precies dezelfde manier waarop Taylor Swift door harde TikTok-gebruikers faalde om films te maken die waren geïnspireerd op de authentieke video van het merk.

2) Creatieve, virale artikelen

In april 2019 heeft het Duitse voetbalteam Bayern München een formeel TikTok-profiel opgezet om toekomstige jonge geliefden te bereiken. Ook al lijkt een voetbalteam een onwaarschijnlijke match voor een programma dat zich viraal verspreidt, dus filmpjes van 15 seconden van tieners die eigenzinnige, humoristische items uitvoeren, de neiging van voetballers om hun intenties te observeren door op het gebied te dansen, maakte dit tot een ideaal spel.

Het TikTok-contentplan van Bayern München, dat wordt uitgevoerd in het hoofdkantoor van de club in Duitsland, houdt in dat de socialemediagroep elke week een paar clips plaatst van gamers die hun spullen laten zien. Sinds het team met zijn profiel is begonnen, heeft het bijna 80.000 liefhebbers gekregen en zijn de eerste 11 artikelen meer dan 4 miljoen keer bekeken.

Alleen al in de Verenigde Staten investeerden in 2018 meer dan 26 miljoen actieve consumenten gemiddeld 46 minuten per dag via TikTok. Echter, samen met het programma dat nog in de kinderschoenen staat, is er een reële kans voor ondernemers om de prestaties en kwetsbaarheid van hun fabrikanten uit te breiden, aangezien het nog niet zo opgeblazen is als platforms zoals Instagram en Snapchat. Spontane, virale artikelen kunnen je dus een stuk verder brengen, waarbij er minder concurrentie is om het belang van de consument. Het is ook voordeliger om uw promotie op TikTok te vergroten als u zich aan advertenties wilt wagen. De meeste fabrikanten die het programma gebruiken, zijn klein begonnen, met deze vorm van natuurlijke inhoud om de wateren te beheersen.

Samen met het programma dat gebruikers de onbeperkte capaciteit biedt om creatief te worden, werkt het bovendien vooral goed voor fabrikanten die innovatieve inhoud en hulp verkopen. In navolging van GlobalWebIndex van 10 TikTok, delen consumenten liedjes die ze leuk vinden op sociale media, ook deelt 53 procent meestal liedjesvideo’s. Precies daarom waren artiesten als Swift een van de eersten die de kans grepen die TikTok aankondigde.

3) Overnameadvertenties

Het gebruik van advertenties op TikTok is nog relatief nieuw en is net begonnen in januari 2019. Als het je geld gaat kosten, is het ook een trefzekere aanpak om aandacht voor je merk te trekken, vooral als het correct wordt gedaan. Er zijn veel tactieken om advertenties op TikTok te gebruiken, samen met het programma, dat effectieve meetstatistieken biedt, zoals klikken, vertoningen en uniek bereik om de prestatie van uw advertenties vast te stellen.

Overname advertenties kunnen gekocht worden voor een nieuwe landingspagina of Hashtag barrier. TikTok biedt ook elke dag exclusieve promoties voor lessen. Dit betekent dat slechts één merk elke dag een les mag overnemen. Merkovername-advertenties kunnen bestaan uit stilstaande beelden, films of zelfs GIF’s.

4) Hashtag-merkadvertenties

Als je bang bent dat je hashtag-challenge niet van de grond komt omdat je het nodig hebt, dan kun je zelfs een hashtag-challenge-advertentie op TikTok kopen.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.