Het belang van kitesurflessen nemen

Steeds meer mensen beginnen met kitesurfen. Maar ook al neemt hun aantal toe, slechts weinigen van hen zijn bereid om goede kitesurflessen te nemen van deskundige trainers.

Het nemen van kitesurflessen is erg belangrijk, zodat je efficiënt kunt zijn in het uitvoeren van deze extreme sport en om ongelukken en verwondingen in het water te voorkomen. Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom je kitesurflessen zou moeten volgen. Hieronder Kitesurfles staan enkele redenen die je goed in overweging moet nemen voordat je zelf probeert te leren kitesurfen:

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

1. Voor uw veiligheid. Kitesurflessen gaan niet alleen over het kennen van de juiste bewegingen en technieken bij het uitvoeren van de sport; het is ook voor uw eigen veiligheid. Het is belangrijk dat u meer te weten komt over de juiste manipulatie van apparatuur, lichaamsmechanica, vliegerbalancering, waterglijden enzovoort. Dit alles zal je kitesurfervaring veiliger en leuker maken.

2. Voor de veiligheid van anderen. Tijdens kitesurfevenementen zijn er veel toeschouwers in de buurt. Als je niet op de hoogte bent van de veiligheidsmaatregelen bij het beoefenen van de sport, kun je andere mensen die in de buurt van de kitesurflocatie staan verwonden. Dit kun je voorkomen door geschikte kitesurflessen te nemen.

3. Veilig trainen. Wanneer u alleen probeert te trainen, loopt u de kans geblesseerd te raken door een ongeschikte trainingsplek. Maar als je kitesurfles op de juiste manier volgt, word je begeleid door instructeurs die meer ervaring hebben dan jij. Dit zorgt voor uw veiligheid tijdens het trainen.

4. Tijdbesparing. U kunt veel tijd besparen wanneer u traint met deskundige trainers. Natuurlijk zullen ze je alle juiste lessen leren, zodat je ze altijd goed doet. Als je alleen probeert te trainen, leer je alleen met vallen en opstaan en dat alleen al zal veel tijd kosten voordat je de sport onder de knie krijgt.

5. Klaar materiaal. Als je met experts traint, krijg je de juiste kitesurfuitrusting. Dus ook al heb je niet alle benodigde veiligheidskleding, vliegers en boards, je kunt degene gebruiken die al door je trainers en instructeurs zijn verstrekt.

6. Socialisatie. Natuurlijk, als je je inschrijft voor een kitesurfschool, ontmoet je nieuwe mensen en krijg je de kans om met ze om te gaan. Het is beter om bij mensen te zijn met wie je passie deelt.

Voordat je jezelf probeert te leren kitesurfen, vraag jezelf eerst af of je er al een expert in bent, wat je natuurlijk niet bent. Het is altijd beter om les te krijgen van mensen die meer ervaring hebben dan jij, zodat je goed begeleid wordt. Daarna kun je genieten van de sport en er zeker van zijn dat je het alleen doet.

John schrijft artikelen voor Extreme Elements International, LLC (EEI), eigenaar en beheerder van ExtremeElements.TV [http://ExtremeElements.TV] en ExtremeElements.com. Extreme Elements is een toonaangevend videoproductie- en internetdistributiebedrijf op het gebied van extreme watersporten zoals kitesurfen, wakeboarden, surfen en windsurfen. Hun klantgerichte videoproductie en internetdistributiediensten produceren state-of-the-art, high definition extreme sportvideo’s.

 

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.