Behandeling van Trichomonas bij diagnose 

Een typische en behandelbare SOA is trichomonas, ook wel “trich” genoemd. Trich verspreidt zich tijdens seksuele activiteit via het vaginale en spermavocht. Trichomonas vaginalis, de parasiet die de infectie veroorzaakt, geeft de aandoening haar naam. Wereldwijd is dit de meest voorkomende niet-virale seksueel overdraagbare infectie. Trich kan iedereen overkomen die gemeenschap heeft gehad.

Symptomen van Trichomonas

Mannen 

Afscheiding uit uw penis die op schuim lijkt, Ejaculatiebrand of pijnlijk plassen, Binnenkant van uw penis, irritatie of jeuk.

Vrouwen

Witte, gele of groenige vaginale afscheiding die dun is (of soms schuimend) en vreselijk ruikt, roodheid, pijn of irritatie bij de vaginale ingang, ongemak of pijn bij het plassen of vrijen.

Hoe wordt de diagnose gesteld?

Lichamelijk onderzoek

Uw arts zal uw genitaliën bekijken en met u praten over eventuele symptomen. Bij mensen met AFAB kan een bekkenonderzoek plaatsvinden. Tijdens dit onderzoek zal uw arts vaak een monster van uw afscheiding nemen met behulp van een wattenstaafje. Uw arts kan vaststellen dat uw baarmoederhals op een aardbei lijkt. Een “aardbei baarmoederhals” is een teken van trichotillomanie.

Laboratoriumtest

SOA test bestellen bij soazelftester.nl dit is het online SOA test laboratorium waar je naast trichomonas testkit kopen ook kunt zien welke SOA infectie symptomen je hebt.

Na de diagnose van de infectie welke antibiotica je gebruikt staan hieronder vermeld:

Metronidazol en Tinidazol moeten gedurende zeven dagen worden gegeven aan personen met een vagina, en het kan tot 95% van de mannen met penissen behandelen met slechts één dosis van hetzelfde medicijn. Als u zich niet laat behandelen voor trich, zullen u en uw sekspartners het virus blijven verspreiden. Nadat je het medicijn hebt ingenomen, mag je een week geen seks hebben om de medicatie de tijd te geven de infectie uit te roeien en je symptomen te laten verdwijnen. Te snel seksueel contact kan leiden tot herinfectie. Om zeker te zijn dat u de ziekte niet meer heeft, moet u na drie maanden uw arts bezoeken.

Trichomonas is een vrij typische SOA die met de juiste zorg kan worden genezen. Het is cruciaal dat u en uw seksuele partners de instructies van de arts volgen bij het nemen van antibiotica en geen seks hebben totdat de ziekte is verdwenen. Trichomonas verdwijnt niet vanzelf. Om de ziekte te behandelen heeft u een antibioticum nodig.

Laatste woorden

De conclusie is dat een tijdige diagnose en behandeling cruciaal zijn voor de behandeling van trichomonas. Het gebruik van antibiotica zoals metronidazol en tinidazol is effectief gebleken bij de behandeling van de infectie.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.