Animatie: een opkomende trend

Omdat een carrière in animatie in het verleden niet erg populair was, wordt het tekort aan animators nu op grote schaal door de industrie gevoeld. Studenten kunnen ook cursussen volgen die hen helpen zich te specialiseren in een bepaald aspect van animatietechnologieën.

Animatie is een van de snelst mondriaan portaal groeiende industrieën ter wereld. En ook in India is er veel vraag naar. Om een animator te zijn, moet een gastposter innovatief zijn en een goede hand hebben in tekenen. Er zijn verschillende velden in animatie waar een student voor kan gaan na 12e standaard. Dit zijn 2D-3D-animatie, grafisch ontwerp, visuele effecten, digitale filmproductie, vfx, multimedia en web- en game-ontwerp.

In de afgelopen jaren zijn er enkele goede animatie-instituten ontstaan die verschillende cursussen op lange en korte termijn aanbieden. De duur van de cursus is afhankelijk van de gekozen cursus. De looptijd kan variëren van enkele maanden tot 3 jaar. Enkele van de populaire cursussen die worden aangeboden zijn B.A Digital Media, Advance Diploma in Animation, Animation film making, B.Sc., Digital media en nog veel meer. Studenten kunnen ook cursussen volgen die hen helpen zich te specialiseren in een bepaald aspect van animatietechnologieën. Een student kan bijvoorbeeld een Diploma in VFX (visuele effecten) behalen.

Een carrière in animatie maakt het mogelijk om zowel de creatieve als de materialistische behoeften van een persoon te vervullen. Omdat een carrière in animatie in het verleden niet erg populair was, wordt het tekort aan animators nu op grote schaal door de industrie gevoeld. Daarom kunnen mensen die animatie nastreven een schitterende carrière in het verschiet hebben.

Hoewel 2D-computergraphics nog steeds worden gebruikt voor stilistische, lage bandbreedte en snellere real-time weergave, gebruikt moderne computeranimatie meestal 3D-computergraphics. 3D-animatie is de nieuwe trend in de animatie-industrie. 3D-animatie of de driedimensionale animatie heeft meer diepgang en is realistischer. De beschikbare cursussen voor 3D-animatie zijn animatie 3D, 3D-animatie, geavanceerde 3D-animatie enz. Deze cursussen worden aangeboden door enkele van de goed erkende instituten van animatie.

3D-animatiecursussen kunnen in verschillende vormen worden gevolgd, zoals certificaten of kortetermijncursussen, diploma’s op zowel starters- als specialisatieniveau en onder de graduaatsopleiding na 12e standaard. De duur van deze cursussen kan ook variëren van enkele maanden tot 3 jaar. De korte cursussen zijn bedoeld om mensen voor te bereiden op basisvaardigheden in animatie. Een persoon kan bijvoorbeeld direct na voltooiing van (10+2) een certificaatcursus animatie volgen. Studenten kunnen in India animatiecursussen volgen bij particuliere instituten die zich richten op specifieke animatietechnologieën. Een certificaatcursus in MAYA, een specifieke vorm van animatietoepassing, kan bijvoorbeeld worden bestudeerd bij elk van de Top 3D Animation Institutes.

3D-animatiecarrière omvat het maken van commercials, televisieshows, computerspellen en films. Onderwijs geeft studenten de mogelijkheid om flexibeler te zijn in hun stijl. Met de komst van 3D-technologie wordt het genre van animatiefilms steeds populairder. Op het initiële niveau moeten animatiestudenten als stagiairs werken en na het opdoen van de juiste ervaring zouden ze in staat zijn om goede salarissen te krijgen. Er wordt gezegd dat animatie het vak is waarin men letterlijk zijn salaris kan ‘trekken’.

Animatie is creativiteit van gedachten. Het heeft passie en verbeeldingskracht nodig. Als iemand talent heeft voor schetsen of tekenen, maar ook goed kan visualiseren, kleuren kiezen en acteren, dan is animatie voor hem/haar bedoeld. De persoon moet zeer toegewijd en geïnteresseerd zijn om op dit gebied te dienen.

Hoe verouderd we ook zijn, we houden allemaal van deze verschuivende foto’s, en aangezien je hier bent, is de kans groot dat je je afvraagt hoe het werkt en hoe ik het zelf zou kunnen maken. Er kunnen mogelijk veel verschillende strategieën of strategieën worden gebruikt om uw individuele animatie te maken. Men kan zowel de standaardtechniek, pc-animatie als de stop-motionbenadering gebruiken bij het maken van animatie.

Laten we het eerst hebben over hoe u uw persoonlijke animatie kunt maken. Iedereen kan eenvoudig een GIF-animatie maken met behulp van een softwareprogramma dat Adobe Photoshop wordt genoemd. Het afbeeldingsbestand moet worden ingesteld op 100 x honderd pixels en de resolutie op 72 pixels per inch. De modus moet worden ingesteld op RGB-kleur. De mogelijkheid om lagen weer te geven moet worden gekozen uit het zwevende palet van het menu Venster. Om een afbeelding aan te trekken, moet het stencilinstrument worden gebruikt. Een replicalaag moet worden gekozen door op de submenupijl van het lagenpalet te klikken. De volgende stap in het proces is om te klikken op het huidige oogbolpictogram onderaan het lagenpalet aan de linkerkant. De afbeelding wordt opgeslagen door te kiezen voor bounce to onder het bestandsmenu, gevolgd door klikken op de optie Adobe Picture Prepared 2.zero. De afbeelding moet worden opgeslagen wanneer daarom wordt gevraagd. Animatie van de afbeelding wordt gedaan met behulp van de huidige animatiekeuze die aanwezig is onder het menu Venster. Als u op de huidige animatiemogelijkheid klikt, wordt het zwevende animatiepalet weergegeven. De optie Frame maken van lagen, die actief is onder het submenu van het animatiepalet, wordt gebruikt voor animatie. De animatie moet worden opgeslagen door op de optie Geoptimaliseerd opslaan als te klikken.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.